Solidariteit ontbijt

Onze club Rotaract Scheveningen zamelt geld in voor de Rotary Honduras Hurricane Relief!

Waarom zou het mij iets kunnen schelen?

Grote delen van het vasteland van Honduras zijn verwoest door de orkanen Eta en Iota.

De plaatselijke Rotaryclub van Roatan (een eiland in Honduras) zamelt voedselzakken in voor mensen die zijn getroffen door de orkanen in Honduras. Elke voedselzak kost 15 $ en één zak is genoeg om een gezin een hele week van voedsel te voorzien! Het doel van onze club is om genoeg geld in te zamelen om minimaal 25 voedselzakken te leveren. Op deze manier kunnen we steun bieden aan getroffen gezinnen in deze extra uitdagende tijden voor Honduras!

Hoe kan ik helpen?

Het antwoord is simpel: schrijf je in voor het ontbijt van Rotaract Scheveningen!

When?

Zondag, 13th of December! In en rondom Den Haag bezorgen wij ontbijt 8.00 am until 11.30 am. Met behoud van de nodige afstand natuurlijk voor de deur!

Wat staat op het menu?

Brownie of Oliebollen met Nutella, 5 Mini pannenkoeken, Yoghurt en Granola, Toast (ham en kaas of avocado en kaas), fruitsalade en sap (sinaasappel of ananas).

Klinkt lekker! Hoe kan ik meedoen?

U kunt zich aanmelden door het Google-formulier in te vullen: https://forms.gle/CjaG5GSqZnXkWpjs7.  We accepteren registraties tot 9th of December dus stel het niet uit!

De prijs van een menu is 15 €. U kunt 4 menu’s bestellen voor slechts 50 €!

Have a great start of the day while helping families affected by a natural disaster!

Sportdag met jongeren in coronatijden!

Op 7 november hielpen leden van onze club bij het organiseren en uitvoeren van sportactiviteiten voor kinderen. Dit betrof het helpen bij de geplande spelen en interactie met de kinderen, die onder de 13 jaar waren en afkomstig waren uit en rond de omgeving van Mariahoeve in Den Haag. Ook waren ouders en enkele passanten aanwezig als toeschouwers buiten het sportveld, genietend van het moment. Het was een leuke dag voor de leden van de club om in de buurt van kinderen te zijn, die vol energie waren, lachten en genoten van de spelletjes!

Stadsboerderij dag!

Afgelopen weekend bezocht onze club Rotaract Scheveningen een lokale stadsboerderij in Den Haag! We hebben geholpen met verschillende activiteiten op de Stadsboerderij Schildershoeve: tuinieren, schilderen en natuurlijk aaien en fotograferen van de lieve dieren op de boerderij!

Wil je samen met ons plezier hebben terwijl je goed bezig bent? Volg ons op Facebook, Instagram of stuur ons een bericht en we zorgen ervoor dat we je welkom heten in onze community!

Rotaract Scheveningen deed mee aan een lokale voedselbankactiviteit!

Op 12 september heeft Rotaract Scheveningen samen met Rotary Scheveningen en Rotary residentie voedsel ingezameld voor een lokale voedselbank in Scheveningen! Ons team van clubleden en vrijwilligers heeft zich ingezet om de Schappelijk Sociale Winkel te helpen bij het verstrekken van voedsel aan mensen in nood. Het oorspronkelijke doel was om 60 kratten met voedsel te verzamelen. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om 100 kratten te verzamelen! We willen graag iedereen bedanken die aan deze activiteit heeft deelgenomen en we kijken uit naar nog veel meer inspirerende initiatieven in de toekomst!

Rotaract Webinar: Peace and Security in theorie en praktijk UN75

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties houdt Rotaract Scheveningen een webinar, onderdeel van ons thema Peace & Justice. We zullen worden vergezeld door geweldige gasten:

  • Ella van den Heuvel – Defensiestaf
  • Liselot van Egmond – Nederlands Permanent Vertegenwoordiger bij de VN Onze moderator is:
    Nora Stehouwer-van Lersel.

Meld je dan aan via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/1CD–1Aua5cVFnGPtwCiysIJwiLDEIFe-kku3Iuwdej8/

Vrijheid Webinar

Rotaract Scheveningen, 5 Mei 2020

Op dinsdag 5 mei 2020, de dag van 75 jaar vrede sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, organiseerde Rotaract Scheveningen zijn eerste webinar over vrede. Veertig Rotaract-leden en gasten kwamen virtueel bijeen om het belang van vrede te bespreken in de context van de Balkanoorlogen van de jaren negentig en het Israëlisch-Palestijnse conflict.
De discussie begon met het persoonlijke verslag van mevrouw Leila Prnjavorac over de Bosnische oorlog (1992-1995) die ze ervoer als een jong meisje dat opgroeide in voormalig Joegoslavië. Mevrouw Prnjavorac vertelde ons over haar herinnering aan de oorlog en haar ontsnapping met haar familie naar Nederland, het land dat werd uitgekozen vanwege zijn tolerantie, wat haar ertoe bracht een Vrijheidsambassadeur te worden die pleitte voor vrede.

Na het horen van deze ontroerende en inspirerende getuigenis, luisterde het publiek naar de heer Nenad Golcevsk, die een aantal jaren werkte bij het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië (ICTY) en nu bij het restmechanisme, het MICT, bij het Openbaar Informatiebureau. De heer Golcevsk beschreef hoe het werk van het ICTY heeft bijgedragen aan de bestrijding van straffeloosheid, het voortduren van oorlogsmisdaden en het geven van ruimte aan getuigen om hun verhalen te vertellen en ‘hun missie te voltooien’ door bij te dragen aan gerechtigheid. De heer Golcevsk legde verder uit dat gerechtigheid nodig is om vrede te bereiken en later normalisatie tussen gemeenschappen.

De heer Golcevsk beschreef hoe het werk van het ICTY heeft bijgedragen aan de bestrijding van straffeloosheid, het voortduren van oorlogsmisdaden en het geven van ruimte aan getuigen om hun verhalen te vertellen en ‘hun missie te voltooien’ door bij te dragen aan gerechtigheid. De heer Golcevsk legde verder uit dat gerechtigheid nodig is om vrede te bereiken en later normalisatie tussen gemeenschappen.

De Rotaract Scheveningen bedankt alle deelnemers die aan dit Peace Webinar hebben deelgenomen en met hun vragen hebben bijgedragen aan zo’n vruchtbare discussie. We willen ook mevrouw Nora Stehouwer-Van Iersel bedanken voor het modereren van het evenement met energie en passie, en onze drie sprekers die ons hebben geïnspireerd met hun ervaringen en ideeën. Als je hun werk wilt volgen, klik dan op de volgende links:

Vrijheid Webinar 5 Mei!

Neem deel aan ons speciale webinar over het belang van vrede in de geglobaliseerde wereld van vandaag! Op 5 mei zullen we een gesprek hebben met een aantal ongelooflijke gastsprekers die persoonlijk de betekenis van het woord ‘vrede’ hebben ervaren en die werken op het gebied van vrede en recht.

Wat bedoelen we als we het over vrede hebben? Hoe kunnen we vrede bereiken? Verrassend of niet, kunst is meestal een van de antwoorden.

Hieronder vindt u meer informatie over onze gastsprekers.

We starten het evenement met een inleiding op het onderwerp vrede door onze moderator Nora Stehouwer-van Iersel. Nora zal het hebben over het belang van het vieren van 75 jaar vrijheid en vrede, dat zal worden besproken in de context van de Balkanoorlogen en het conflict over de Palestijnse gebieden. Beide gebeurtenissen dienen als bewijs voor het menselijk oorlogsleed en de behoefte aan vrede.

Leila Prnjavorac is een vrijheidsambassadeur. Ze vertelt ons haar persoonlijke verhaal over de oorlog op de Balkan, haar vlucht naar Nederland en waarom de internationale tribunalen tegenwoordig zo belangrijk zijn.

Nenad Golcevski zal ons vertellen over haar werk bij het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië (ICTY) en de werking van het mechanisme. Nenad zal ons meer vertellen over de oprichting van de rechtbank, wat het deed – kortom – en waarom is de stem van de slachtoffers zo belangrijk. Is het de rechtbank gelukt om rust in het gebied te brengen? Doe met ons mee om erachter te komen.

Ingrid Rollema werkt voor de Hope Foundation en zal ons meer vertellen over haar project in de Palestijnse gebieden.

Wilt u gebruik maken van uw vrije tijd die u thuis doorbrengt en meer te weten komen over belangrijke kwesties uit verschillende delen van de wereld? Laten we in deze tijden bij elkaar blijven en meer leren over vrede!

See you there!

Doe mee met onze #EndPlasticChallenge nu!

Hallo iedereen! We hopen dat je veilig en gezond blijft!

Alleen omdat je thuis moet blijven, wil nog niet zeggen dat je geen positief verschil kunt maken! Inspiratie nodig? Doe nu mee aan onze #EndPlasticChallenge! Onze club organiseert #DoItAtHome-initiatief waar u uw bijdrage kunt delen om plastic afval te verminderen! Laten we deze uitdagende tijden omzetten in een kans om ons meer bewust te worden van onze dagelijkse plastic consumptie. U kunt vandaag beginnen. Pak een grote boodschappentas en begin deze te vullen met plastic afval. Deel de resultaten vervolgens met hashtag #EndPlasticChallenge. Verspreid het woord en daag je vrienden uit om hetzelfde te doen! Sommige van onze leden hebben de uitdaging al volbracht … nu is het jouw beurt!

 #EndPlasticChallenge #DoItAtHome #RotaractScheveningen #EndPlasticPollution #Stronger #Together #stayhome