Rotaract Scheveningen deed mee aan een lokale voedselbankactiviteit!

Op 12 september heeft Rotaract Scheveningen samen met Rotary Scheveningen en Rotary residentie voedsel ingezameld voor een lokale voedselbank in Scheveningen! Ons team van clubleden en vrijwilligers heeft zich ingezet om de Schappelijk Sociale Winkel te helpen bij het verstrekken van voedsel aan mensen in nood. Het oorspronkelijke doel was om 60 kratten met voedsel te verzamelen. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om 100 kratten te verzamelen! We willen graag iedereen bedanken die aan deze activiteit heeft deelgenomen en we kijken uit naar nog veel meer inspirerende initiatieven in de toekomst!

Rotaract Webinar: Peace and Security in theorie en praktijk UN75

Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties houdt Rotaract Scheveningen een webinar, onderdeel van ons thema Peace & Justice. We zullen worden vergezeld door geweldige gasten:

  • Ella van den Heuvel – Defensiestaf
  • Liselot van Egmond – Nederlands Permanent Vertegenwoordiger bij de VN Onze moderator is:
    Nora Stehouwer-van Lersel.

Meld je dan aan via onderstaande link:

https://docs.google.com/forms/d/1CD–1Aua5cVFnGPtwCiysIJwiLDEIFe-kku3Iuwdej8/

Vrijheid Webinar

Rotaract Scheveningen, 5 Mei 2020

Op dinsdag 5 mei 2020, de dag van 75 jaar vrede sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland, organiseerde Rotaract Scheveningen zijn eerste webinar over vrede. Veertig Rotaract-leden en gasten kwamen virtueel bijeen om het belang van vrede te bespreken in de context van de Balkanoorlogen van de jaren negentig en het Israëlisch-Palestijnse conflict.
De discussie begon met het persoonlijke verslag van mevrouw Leila Prnjavorac over de Bosnische oorlog (1992-1995) die ze ervoer als een jong meisje dat opgroeide in voormalig Joegoslavië. Mevrouw Prnjavorac vertelde ons over haar herinnering aan de oorlog en haar ontsnapping met haar familie naar Nederland, het land dat werd uitgekozen vanwege zijn tolerantie, wat haar ertoe bracht een Vrijheidsambassadeur te worden die pleitte voor vrede.

Na het horen van deze ontroerende en inspirerende getuigenis, luisterde het publiek naar de heer Nenad Golcevsk, die een aantal jaren werkte bij het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië (ICTY) en nu bij het restmechanisme, het MICT, bij het Openbaar Informatiebureau. De heer Golcevsk beschreef hoe het werk van het ICTY heeft bijgedragen aan de bestrijding van straffeloosheid, het voortduren van oorlogsmisdaden en het geven van ruimte aan getuigen om hun verhalen te vertellen en ‘hun missie te voltooien’ door bij te dragen aan gerechtigheid. De heer Golcevsk legde verder uit dat gerechtigheid nodig is om vrede te bereiken en later normalisatie tussen gemeenschappen.

De heer Golcevsk beschreef hoe het werk van het ICTY heeft bijgedragen aan de bestrijding van straffeloosheid, het voortduren van oorlogsmisdaden en het geven van ruimte aan getuigen om hun verhalen te vertellen en ‘hun missie te voltooien’ door bij te dragen aan gerechtigheid. De heer Golcevsk legde verder uit dat gerechtigheid nodig is om vrede te bereiken en later normalisatie tussen gemeenschappen.

De Rotaract Scheveningen bedankt alle deelnemers die aan dit Peace Webinar hebben deelgenomen en met hun vragen hebben bijgedragen aan zo’n vruchtbare discussie. We willen ook mevrouw Nora Stehouwer-Van Iersel bedanken voor het modereren van het evenement met energie en passie, en onze drie sprekers die ons hebben geïnspireerd met hun ervaringen en ideeën. Als je hun werk wilt volgen, klik dan op de volgende links:

Vrijheid Webinar 5 Mei!

Neem deel aan ons speciale webinar over het belang van vrede in de geglobaliseerde wereld van vandaag! Op 5 mei zullen we een gesprek hebben met een aantal ongelooflijke gastsprekers die persoonlijk de betekenis van het woord ‘vrede’ hebben ervaren en die werken op het gebied van vrede en recht.

Wat bedoelen we als we het over vrede hebben? Hoe kunnen we vrede bereiken? Verrassend of niet, kunst is meestal een van de antwoorden.

Hieronder vindt u meer informatie over onze gastsprekers.

We starten het evenement met een inleiding op het onderwerp vrede door onze moderator Nora Stehouwer-van Iersel. Nora zal het hebben over het belang van het vieren van 75 jaar vrijheid en vrede, dat zal worden besproken in de context van de Balkanoorlogen en het conflict over de Palestijnse gebieden. Beide gebeurtenissen dienen als bewijs voor het menselijk oorlogsleed en de behoefte aan vrede.

Leila Prnjavorac is een vrijheidsambassadeur. Ze vertelt ons haar persoonlijke verhaal over de oorlog op de Balkan, haar vlucht naar Nederland en waarom de internationale tribunalen tegenwoordig zo belangrijk zijn.

Nenad Golcevski zal ons vertellen over haar werk bij het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige Joegoslavië (ICTY) en de werking van het mechanisme. Nenad zal ons meer vertellen over de oprichting van de rechtbank, wat het deed – kortom – en waarom is de stem van de slachtoffers zo belangrijk. Is het de rechtbank gelukt om rust in het gebied te brengen? Doe met ons mee om erachter te komen.

Ingrid Rollema werkt voor de Hope Foundation en zal ons meer vertellen over haar project in de Palestijnse gebieden.

Wilt u gebruik maken van uw vrije tijd die u thuis doorbrengt en meer te weten komen over belangrijke kwesties uit verschillende delen van de wereld? Laten we in deze tijden bij elkaar blijven en meer leren over vrede!

See you there!

Doe mee met onze #EndPlasticChallenge nu!

Hallo iedereen! We hopen dat je veilig en gezond blijft!

Alleen omdat je thuis moet blijven, wil nog niet zeggen dat je geen positief verschil kunt maken! Inspiratie nodig? Doe nu mee aan onze #EndPlasticChallenge! Onze club organiseert #DoItAtHome-initiatief waar u uw bijdrage kunt delen om plastic afval te verminderen! Laten we deze uitdagende tijden omzetten in een kans om ons meer bewust te worden van onze dagelijkse plastic consumptie. U kunt vandaag beginnen. Pak een grote boodschappentas en begin deze te vullen met plastic afval. Deel de resultaten vervolgens met hashtag #EndPlasticChallenge. Verspreid het woord en daag je vrienden uit om hetzelfde te doen! Sommige van onze leden hebben de uitdaging al volbracht … nu is het jouw beurt!

 #EndPlasticChallenge #DoItAtHome #RotaractScheveningen #EndPlasticPollution #Stronger #Together #stayhome

Rotaract Club Scheveningen is 40!

GELUKKIGE VERJAARDAG bij Rotaract Club Scheveningen !! Vandaag is een heel speciale dag, want onze Club viert haar 40-jarig bestaan! Sinds 21 februari 1980 zijn we verenigd in onze inspanningen en toewijding om de wereld om ons heen een betere plek te maken! 40 jaar onvergetelijke ervaringen met als gemeenschappelijk doel een bijdrage te leveren aan de samenleving. We willen iedereen bedanken die ons door de jaren heen op onze reis heeft geholpen. Regelmatige strandopruimingen, liefdadigheidsacties in de regen, schilderen met kinderen in een lokaal gemeenschapscentrum zijn slechts enkele redenen om te vieren en kijken uit naar nog veel meer verjaardagen! # Rotaractat40 #HappyBirthday #RotaLove #Jubileum # 40jaar van geluk # 40redenen om te geven

Beach Clean-Up!

On the 9th of March Rotaract club The Hague Scheveningen will organise in collaboration with the World Wide Nature Fund a beach clean up at Scheveningen, the most popular seaside resort in the Netherlands for over 200 years. During the day we will clean up the beach from plastic and have inspiring talks and workshops on plastic soup and the environment. We hope to see you at our event!

This project is part of the Rotary/Rotaract initiative to End Plastic. We are thankful for the support of Rotary club Scheveningen. Plastic pollution among other pollution is a rapidly growing issue globally. We as European Rotaractors want to make a difference and stop destroying our planet. #RotaractEndPlasticNow #RotaractEurope #ERICSocialProject

Pizza’s bakken in de Haagsche Bluf

Elk jaar organiseerden de nieuwe leden van Rotaract Club Scheveningen een nieuwe ledenactiviteit. Dit jaar vond het plaats op 26 mei in de Haagsche Bluf, 46. The Hague Bluff ligt in het hartje van Den Haag en is een verblijf voor mensen met een verstandelijke beperking.

De bewoners wonen in hun eigen studio’s terwijl ze de mogelijk hebben om van
gemeenschappelijke sociale ruimtes te kunnen genieten. In deze gemeenschappelijke ruimte kunnen
ze met andere bewoners van de vesting recreatieve activiteiten doen. Vrijwilligers kunnen ook hier heen komen om activiteiten met hun mee te doen.


Rotaract zijn nieuwe leiden hebben een leuke, zonnige namiddag doorgebracht in de residentie – Hier hebben ze met de bewoners op een leuke manier de middag doorgebracht en aan het eind van de middag samen gegeten. Samen met een paar van hen zijn boodschappen gedaan en worden er veel pizza’s gebakken voor een lekker maaltijd! Het was een geweldige gelegenheid om met de
bewoners van de Haagsche Bluf te zijn doormiddels van een leuke en smakelijke activiteit!