Home

Rotaract zet zich in voor goede doelen en zorgt voor een groot sociaal netwerk. Daarnaast is Rotaract ook gewoon fun! Lijkt het je leuk om kennis te maken met Rotaract? Neem dan contact met ons op!

Activiteiten

NL Doet 2017

We doen met de club elk jaar mee met NL Doet, een landelijke dag waarin vrijwilligers zich inzetten voor een goed doel door de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar hebben we een klassieke jeu de boules-baan bij WoonZorgcentra Haaglanden opnieuw aangelegd!

Aan lichamelijke inspanning was er geen gebrek. De baan heeft een nieuwe laag grind gekregen en we hebben de omgeving opgefleurd met wat bloemetjes. We hopen dat er intensief gebruikt gemaakt gaat worden van de nieuwe baan!

LEAN training

Een van de doelstellingen van Rotaract Den Haag – Scheveningen is om ook aan personal development te doen. Hiertoe worden gastsprekers uitgenodigd, vertellen leden wat over hun leven en werk, of worden er trainingen gegeven. Op 21 februari was het de beurt aan lid Mike om een (verkorte) LEAN training te geven.

Het eerste deel bestond uit een presentatie waarin werd uitgelegd dat in ieder proces afval zit, zichtbaar of onzichtbaar, gewild of ongewild. Het gaat er bij LEAN om dit afval te herkennen en daarna het proces te optimaliseren om het afval gedeelte te beperken. Dit kan bijvoorbeeld inhouden het aanpassen van de routine of de manier van werken. Dit is toepasbaar van het ’s ochtends opstaan tot de meest complexe processen.

Na de presentatie was het tijd voor een korte workshop. De aanwezigen werden verdeeld over twee groepen en moesten vervolgens van LEGO piramides maken, op drie verschillende wijzen. Dit alles om te zien welke manier het meeste opleverde. Na wat oefenen, liep het uiteindelijk gesmeerd en werden er hoge (fictieve) rendementen behaald. De les uit deze avond is, dat bij alles wat er gedaan wordt afval gevormd wordt. Het gaat erom dit te (h)erkennen om tot een optimaal proces te komen, zodat je tijd nog nuttiger besteed kan worden.

Sint voor ieder 1!

Op zaterdag 5 november zijn we met 7 enthousiaste Rotaracters voor de stichting Sintvoorieder1 druk in de weer geweest om zoveel mogelijk cadeaus in te pakken. Voor veel kinderen is het vieren van Sinterklaas een vanzelfsprekendheid. Dit is helaas niet voor alle kinderen in Nederland het geval. Stichting Sintvoorieder1 heeft als doel zoveel mogelijk kinderen die in moeilijke omstandigheden verkeren een sinterklaascadeau te geven. Want ieder kind verdient een cadeau op 5 december!

Na een lekker bakje koffie en een korte uitleg zijn we aan de slag gegaan om cadeaus in te pakken voor kinderen van 10-11 jaar oud. Omdat er op verschillende tafels werd ingepakt waren we er uiteraard op gebrand om zoveel mogelijk cadeaus in te pakken. Verschillende methodieken om in te pakken werden daarbij geprobeerd! Uiteindelijk hebben we rond de 300 cadeaus kunnen inpakken.
Erg fijn want hierdoor worden 300 kinderen verrast op 5 december. Wij hebben een leuke en zinvolle dag gehad en hopen volgend jaar weer een bijdrage te kunnen leveren. Hieronder nog wat algemene informatie van de stichting en wat foto’s van de dag.

Stichting Sintvoorieder1 heeft als doelstelling om zoveel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar van een sinterklaascadeau ter waarde van ongeveer 10 euro te voorzien. De cadeaus zijn bedoeld voor kinderen voor wie een sinterklaascadeau niet vanzelfsprekend is. Vaak zijn deze kinderen afhankelijk van voedselbanken of (crisis)opvang (o.a. blijfhuizen, open opvangcentra en begeleid wonen).

Contact

Wil je een keer komen kijken bij een van onze vergaderingen? Stuur dan een mailtje (het liefst in het Engels) naar Catie (onze secretaris) op secretarisrotaractscheveningen.nl met wat info over jezelf. Tot snel!