Home

Rotaract zet zich in voor goede doelen en zorgt voor een groot sociaal netwerk. Daarnaast is Rotaract ook gewoon fun! Lijkt het je leuk om kennis te maken met Rotaract? Neem dan contact met ons op!

Activiteiten

Helpen bij Sintvoorieder1

Op zaterdag 4 november waren wij met 5 enthousiaste leden om te helpen bij Sintvorieder1. Sintvoorieder1is een stichting die probeert zo veel mogelijke kinderen in moeilijke omstandigheden cadeaus voor Sinterklaas te geven. Dus waren wij een dag bezig met cadeautjes voor Sinterklaas in te pakken.

In tegenstelling tot het afgelopen jaar hebben wij dit jaar cadeaus voor kinderen van 0 – 2 jaar in gepakt en niet voor kinderen van 10 – 11 jaar. Daar hebben wij gezien dat het echt moeilijk kan zijn om zoiets als een teddybeer op een mooie manier in te pakken. Maar de meesten van ons konden dan wel creatief tijdens het inpakken zijn. Voor anderen was dit de perfecte kans, om onze supply chain te verbeteren en nieuw cadeaus aan de inpaktafel brengen. Op deze manier konden wij wel over 200 cadeaus inpakken. Wij hadden een leuke dag en verheugen ons al op het volgend Sinterklaasseizoen. Hieronder zijn nog foto’s van de dag en informatie over de stichting.


Stichting Sintvoorieder1 heeft als doelstelling om zoveel mogelijk kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar van een sinterklaascadeau ter waarde van ongeveer 10 euro te voorzien. De cadeaus zijn bedoeld voor kinderen voor wie een sinterklaascadeau niet vanzelfsprekend is. Vaak zijn deze kinderen afhankelijk van voedselbanken of (crisis)opvang (o.a. blijfhuizen, open opvangcentra en begeleid wonen).  

Een zaterdag bij de Woelige Stal

Het uitmesten van stallen hoort ondertussen tot de jaarlijks terugkerende werkzaamheden van Rotaract Den Haag – Scheveningen. Dus ook dit jaar trokken wij op 30 september naar de Woelige Stal om daar diverse hand- en spandiensten te leveren. Na een rondje over de stadsboerderij en een kop koffie, werden eerst de stallen uitgemest en schoongemaakt, waarna er nieuw hooi op de grond gelegd kon worden. Daarna was het tijd voor lunch.
De volgende taak was het (ver)plaatsen van een nieuw hek. De Woelige Stal heeft er namelijk een stuk grond van de gemeente bij gekregen. Dit (ver)plaatsen vroeg om nogal wat graaf- en sjouwwerk, maar het eerste deel is dan toch gelukt.
Toen dit voor zover als mogelijk klaar was, zat de dag er weer op. Nu is het wachten op volgend jaar!

Pannenkoeken bakken bij Middin

Op zaterdag 22 april was onze jaarlijkse activiteit die door de nieuwe leden georganiseerd wordt. Deze keer werd deze georganiseerd in samenwerking met Present Den Haag. Voor de lunch bezochten we met 9 leden de stichting Middin in de Newtonstraat in Den Haag. Het idee was om pannenkoeken als lunch te bakken. Na eerst een discussie gehad te hebben of Amerikaanse of juist Nederlandse pannenkoeken de juiste pannenkoeken zijn, deelden wij ons op om in alle keukens van Middin te bakken. De bewoners van Middin waren ook blij met deze verrassing.

Contact

Wil je een keer komen kijken bij een van onze vergaderingen? Stuur dan een mailtje (het liefst in het Engels) naar Astrid (onze secretaris) op secretarisrotaractscheveningen.nl met wat info over jezelf. Tot snel!