Home

Rotaract zet zich in voor goede doelen en zorgt voor een groot sociaal netwerk. Daarnaast is Rotaract ook gewoon fun! Lijkt het je leuk om kennis te maken met Rotaract? Neem dan contact met ons op!

Activiteiten

Pannenkoeken bakken bij Middin

Op zaterdag 22 april was onze jaarlijkse activiteit die door de nieuwe leden georganiseerd wordt. Deze keer werd deze georganiseerd in samenwerking met Present Den Haag. Voor de lunch bezochten we met 9 leden de stichting Middin in de Newtonstraat in Den Haag. Het idee was om pannenkoeken als lunch te bakken. Na eerst een discussie gehad te hebben of Amerikaanse of juist Nederlandse pannenkoeken de juiste pannenkoeken zijn, deelden wij ons op om in alle keukens van Middin te bakken. De bewoners van Middin waren ook blij met deze verrassing.

NL Doet 2017

We doen met de club elk jaar mee met NL Doet, een landelijke dag waarin vrijwilligers zich inzetten voor een goed doel door de handen uit de mouwen te steken. Dit jaar hebben we een klassieke jeu de boules-baan bij WoonZorgcentra Haaglanden opnieuw aangelegd!

Aan lichamelijke inspanning was er geen gebrek. De baan heeft een nieuwe laag grind gekregen en we hebben de omgeving opgefleurd met wat bloemetjes. We hopen dat er intensief gebruikt gemaakt gaat worden van de nieuwe baan!

LEAN training

Een van de doelstellingen van Rotaract Den Haag – Scheveningen is om ook aan personal development te doen. Hiertoe worden gastsprekers uitgenodigd, vertellen leden wat over hun leven en werk, of worden er trainingen gegeven. Op 21 februari was het de beurt aan lid Mike om een (verkorte) LEAN training te geven.

Het eerste deel bestond uit een presentatie waarin werd uitgelegd dat in ieder proces afval zit, zichtbaar of onzichtbaar, gewild of ongewild. Het gaat er bij LEAN om dit afval te herkennen en daarna het proces te optimaliseren om het afval gedeelte te beperken. Dit kan bijvoorbeeld inhouden het aanpassen van de routine of de manier van werken. Dit is toepasbaar van het ’s ochtends opstaan tot de meest complexe processen.

Na de presentatie was het tijd voor een korte workshop. De aanwezigen werden verdeeld over twee groepen en moesten vervolgens van LEGO piramides maken, op drie verschillende wijzen. Dit alles om te zien welke manier het meeste opleverde. Na wat oefenen, liep het uiteindelijk gesmeerd en werden er hoge (fictieve) rendementen behaald. De les uit deze avond is, dat bij alles wat er gedaan wordt afval gevormd wordt. Het gaat erom dit te (h)erkennen om tot een optimaal proces te komen, zodat je tijd nog nuttiger besteed kan worden.

Contact

Wil je een keer komen kijken bij een van onze vergaderingen? Stuur dan een mailtje (het liefst in het Engels) naar Catie (onze secretaris) op secretarisrotaractscheveningen.nl met wat info over jezelf. Tot snel!