Afgelopen weekend op 11 juni heeft Rotaract Den Haag - Scheveningen achter de schermen geassisteerd bij Festival Classique. In de grote zaal van het Kurhaus werd het concert NTR - Podium aan Zee uitgevoerd door het Residentie Orkest onder leiding van dirigent Andrew Grams, waarin geselecteerde stukken uit de voorstelling Urban Jungle ten gehore werden gebracht. De voorstelling bestond uit een aantal bekende muziekstukken, zoals Adagio for Strings van Barber, de Dance Macabre van Saint-Saëns en delen uit West Side Story van Bernstein. De muziek werd gecombineerd met videoinstallatie kunst en optredens van diverse dansgroepen. Op tv was de gehele avond live te volgen via NTR2.

Onze werkzaamheden bestonden uit het verwelkomen van de gasten, hen naar de zaal leiden en de garderobe bemannen. Gelukkig hebben we tussendoor ook nog wat van de muziek kunnen genieten!

Het Festival Classique duurt nog tot en met 19 juni. Voor meer informatie, zie www.festivalclassique.nl
Op zaterdag 4 juni heeft Rotaract Den Haag - Scheveningen geholpen op het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden met  enkele kleine klussen. De werkzaamheden bestonden uit het opknappen van de buitenzitplaats voor de vrijwilligers en het schilderen van de kantine. Beide waren toe aan een opknapbeurt, zeker nu de zomer in aantocht is en men buiten wil zitten. Eerst werden we echter rondgeleid door het distributiecentrum en werd er uitgelegd hoe de Voedselbank Haaglanden werkt, en hoe de samenwerking met de andere Voedselbanken loopt, zowel in Nederland als verder in Europa. Hier bleek dat waar de ene voedselbank teveel melkproducten heeft, heeft de andere voedselbank een overschot aan tomaten en komkommers. Deze worden dan ook onderling verdeeld, zodat elke voedselbank een meer evenwichtig pakket kan samenstellen. 

Bij de werkzaamheden werden we ondersteund door vier leden van The Hague Social Club; dit zorgde voor een goede mix van mensen en samen was het werk zo gedaan. Als kers op de taart werd er ook nog een lunch voor ons verzorgd. Deze werd dan ook in de zon genuttigd op de pas opgeknapte zitplaats, zodat we ook nog konden genieten van ons eigen werk. Na de lunch restte er nog wat verfwerkzaamheden en daarna konden we moe maar voldaan weer naar huis.

Voor meer informatie over de Voedselbank Haaglanden, zie http://haaglanden.voedselbankennederland.nl/
Bij stadsboerderij ’De Woelige Stal’ zijn we inmiddels vaste gasten. Voor de vierde keer zijn we aan het klussen geweest om de boerderij er op z'n best uit te laten zien. Deze keer hebben we het natuurpad opgeknapt, een insectenhotel aangelegd en een half wandelpad van schelpen voorzien. De voorraad schelpen was op voor de andere helft helaas.

Na het intensieve geklus ’s ochtend was het tijd voor het dierenprogramma. De geitjes, pasgeboren lammetjes en het biggetje hebben een eersteklas beautybehandeling gekregen en waren dolgelukkig. Net als wij trouwens, zo’n dagje in het zonnetje je handen uit de mouwen steken blijft z'n charmes houden.

Aanvullende gegevens