Afgemaakte projecten

1.
Ga voor GECAF 2021 EN 2022

Rotaract’s bewustmakingscampagne en fondsenwerving over de hele wereld voor het Rotary Give Every Child A Future-project. Ga met ons mee terwijl we BEWEGEN om het GECAF-project te ondersteunen dat 100.000 kinderen in 9 landen in de Stille Oceaan vaccineert. Maak deel uit van Rotaract en red levens.
Het fondsenwervende element van dit project kan worden uitgevoerd door een individu, club, district of zelfs een MDIO. Voor elke $ 45 wordt één kind gevaccineerd en we streven ernaar ons project af te sluiten door 1000 kinderen te vaccineren. Je kunt ervoor kiezen om een persoonlijke donatie te doen, of een evenement te organiseren op onze internationale #MOVEFORGECAF-dag en geld in te zamelen voor ons goede doel. Als u besluit een inzamelingsactie te organiseren, laat het ons dan weten, dan helpen wij u de bekendheid ervan te vergroten en kunnen we alle plaatsen in de wereld laten zien die bij dit project betrokken zijn. We zijn er zo trots op dat we ons hebben aangesloten bij Rotaractors in meer dan 22 landen en dat worden er steeds meer!
Er zijn al twee jaar 29 landen met ons meegegaan om het bewustzijn te vergroten!

We zijn hier omdat we geloven dat we samen niet alleen geld kunnen inzamelen, maar ook bewustzijn kunnen creëren over de impact die Rotary heeft op de levens van de Children of the Pacific.

Het totale projectbedrag bedroeg 100.000.
In 2 jaar tijd hebben we 600 euro opgehaald.

2.
Fondsenwerving voor MSBA

In samenwerking met 20 Rotary- en Rotaract-clubs hebben we ons verenigd om geld in te zamelen voor Mentoring Peace Builders South Africa (MPBSA), een non-profitorganisatie gevestigd in Kaapstad. MPBSA is toegewijd aan het empoweren van jongeren als gemeenschapsleiders, door problemen aan te pakken door middel van een zinvolle dialoog en proactieve initiatieven. De organisatie bedient jaarlijks meer dan 150 kinderen en organiseert elk kwartaal kampen om ambassadeurs voor vredesopbouw te cultiveren in risicovolle Zuid-Afrikaanse gemeenschappen, samen met ontwikkelingsprogramma’s voor jongeren.

Als onderdeel van een mondiaal initiatief organiseerden we op 1 juli een beachvolleybaltoernooi in Scheveningen, wat bijdroeg aan een volledige dag vol activiteiten over de hele wereld. Dit evenement was niet alleen bedoeld om geld in te zamelen, maar ook om het bewustzijn en de steun te bevorderen voor de missie van MPBSA om leiderschap en vredesopbouw onder Zuid-Afrikaanse jongeren te bevorderen.

Totaal doelbedrag 20.000 dollar
Wij hebben 200 euro opgehaald.

3.
STEM-onderwijsproject voor meisjes in Libanon

We hebben actief gesponsord en samengewerkt aan een STEM-onderwijsproject voor meisjes in Libanon, dat met succes is afgerond. Dit initiatief was specifiek gericht op meisjes van 14 tot 15 jaar, met als doel hun interesse in STEM-studies (Science, Technology, Engineering en Mathematics) aan te wakkeren. Het project omvatte een speciaal weekendprogramma dat was afgestemd op het betrekken en inspireren van deze jonge geesten in Libanon.

Onze betrokkenheid bij dit streven gaat verder dan financiële steun, aangezien we een sleutelrol speelden in de organisatie en uitvoering van het programma. De focus lag op het creëren van een meeslepende ervaring die de deelnemers niet alleen kennis liet maken met verschillende STEM-concepten, maar ook praktische activiteiten en mentorschapsmogelijkheden bood. Door een ondersteunende omgeving te creëren en de praktische toepassingen van STEM-disciplines onder de aandacht te brengen, wilden we deze meisjes aanmoedigen om een carrière in de wetenschap en technologie na te streven.

De succesvolle afronding van het STEM-onderwijsproject in Libanon vertegenwoordigt een belangrijke mijlpaal in onze inzet om onderwijs te bevorderen en jonge individuen, met name meisjes, de kans te geven om gebieden te verkennen en uit te blinken die traditioneel ondervertegenwoordigd zijn door vrouwen. Via dit soort initiatieven streven we ernaar bij te dragen aan een meer inclusieve en diverse toekomst op STEM-gerelateerde gebieden.

We hebben 1000 euro opgehaald uit het totale budget van 2000 euro.