NLDoet bij Stadsboerderij de Molenweide

Ook dit jaar nam Rotaract Den Haag – Scheveningen weer deel aan de landelijke NLDoet activiteiten. Dit jaar hebben we geholpen bij Stadsboerderij de Molenweide. Het werk bestond uit zowel timmerwerk als verfraaiing van de omgeving. Zo hebben we nieuwe plantenbakken gemaakt, waarin hangaardbeien geplant zullen worden. Daarnaast zijn enkele plantenbakken herbeplant met bloemen, en ook beschilderd met schoolbordverf. Daarna kon er gegraven worden; het buitengedeelte van het konijnenverblijf moest worden opgehoogd met zand. Hier ging al behoorlijk wat spierkracht in zitten, maar toen dit klaar was moest de ingang bij de weide nog voorzien worden van (hetzelfde) nieuwe droge zand, omdat anders de geiten en schapen in de modder weg zouden zakken. Omdat het bijna Pasen was, zijn er tot slot nog palmpaasstokken gemaakt die de kinderen in de week voor Pasen hebben versierd en naar bejaarden zijn gaan brengen.

Tijdens dit alles hebben we ook nog van een goede lunch (met pannenkoeken en melk van de Molenweide!) kunnen genieten. Als klap op de vuurpijl hebben we aan het eind van de dag nog de pasgeboren lammetjes kunnen aaien. Er waren namelijk anderhalve week voor wij kwamen twee zwarte lammetjes geboren, en de avond voor wij kwamen twee witte. De lente is dus echt aangebroken!