Rotaract helpt de Voedselbank met klussen

Op zaterdag 4 juni heeft Rotaract Den Haag – Scheveningen geholpen op het distributiecentrum van Voedselbank Haaglanden met  enkele kleine klussen. De werkzaamheden bestonden uit het opknappen van de buitenzitplaats voor de vrijwilligers en het schilderen van de kantine. Beide waren toe aan een opknapbeurt, zeker nu de zomer in aantocht is en men buiten wil zitten. Eerst werden we echter rondgeleid door het distributiecentrum en werd er uitgelegd hoe de Voedselbank Haaglanden werkt, en hoe de samenwerking met de andere Voedselbanken loopt, zowel in Nederland als verder in Europa. Hier bleek dat waar de ene voedselbank teveel melkproducten heeft, heeft de andere voedselbank een overschot aan tomaten en komkommers. Deze worden dan ook onderling verdeeld, zodat elke voedselbank een meer evenwichtig pakket kan samenstellen.

Bij de werkzaamheden werden we ondersteund door vier leden van The Hague Social Club; dit zorgde voor een goede mix van mensen en samen was het werk zo gedaan. Als kers op de taart werd er ook nog een lunch voor ons verzorgd. Deze werd dan ook in de zon genuttigd op de pas opgeknapte zitplaats, zodat we ook nog konden genieten van ons eigen werk. Na de lunch restte er nog wat verfwerkzaamheden en daarna konden we moe maar voldaan weer naar huis.

Voor meer informatie over de Voedselbank Haaglanden, zie http://haaglanden.voedselbankennederland.nl/