Vrijheid Webinar 5 Mei!

Vrijheid Webinar 5 Mei!

Neem deel aan ons speciale webinar over het belang van vrede in de geglobaliseerde wereld van vandaag! Op 5 mei zullen we een gesprek hebben met een aantal ongelooflijke gastsprekers die persoonlijk de betekenis van het woord ‘vrede’ hebben ervaren en die werken op het gebied van vrede en recht.

Wat bedoelen we als we het over vrede hebben? Hoe kunnen we vrede bereiken? Verrassend of niet, kunst is meestal een van de antwoorden.

Hieronder vindt u meer informatie over onze gastsprekers.

We starten het evenement met een inleiding op het onderwerp vrede door onze moderator Nora Stehouwer-van Iersel. Nora zal het hebben over het belang van het vieren van 75 jaar vrijheid en vrede, dat zal worden besproken in de context van de Balkanoorlogen en het conflict over de Palestijnse gebieden. Beide gebeurtenissen dienen als bewijs voor het menselijk oorlogsleed en de behoefte aan vrede.

Leila Prnjavorac is een vrijheidsambassadeur. Ze vertelt ons haar persoonlijke verhaal over de oorlog op de Balkan, haar vlucht naar Nederland en waarom de internationale tribunalen tegenwoordig zo belangrijk zijn.

Nenad Golcevski zal ons vertellen over haar werk bij het Internationaal Straftribunaal voor het voormalige JoegoslaviĆ« (ICTY) en de werking van het mechanisme. Nenad zal ons meer vertellen over de oprichting van de rechtbank, wat het deed – kortom – en waarom is de stem van de slachtoffers zo belangrijk. Is het de rechtbank gelukt om rust in het gebied te brengen? Doe met ons mee om erachter te komen.

Ingrid Rollema werkt voor de Hope Foundation en zal ons meer vertellen over haar project in de Palestijnse gebieden.

Wilt u gebruik maken van uw vrije tijd die u thuis doorbrengt en meer te weten komen over belangrijke kwesties uit verschillende delen van de wereld? Laten we in deze tijden bij elkaar blijven en meer leren over vrede!

See you there!