Biodiversiteitsdag – 22 mei 2021

Biodiversiteitsdag – 22 mei 2021

Biodiversiteit betekent in eenvoudige bewoordingen de enorme verscheidenheid aan leven op aarde. Biodiversiteit verwijst naar elk levend wezen, inclusief planten, bacteriën, dieren en mensen. Wetenschappers hebben geschat dat er ongeveer 8,7 miljoen soorten planten en dieren bestaan. Tot dusver zijn echter slechts ongeveer 1,2 miljoen soorten geïdentificeerd en beschreven, waarvan de meeste insecten. Dit betekent dat miljoenen andere organismen een compleet mysterie blijven.

De Verenigde Naties riepen 22 mei uit tot “Internationale Dag voor Biologische Diversiteit (Biodiversiteitsdag)” om het begrip en bewustzijn van biodiversiteitskwesties te vergroten. Biodiversiteitsdag 2021 is een oproep tot actie voor biodiversiteit.

Nu de biodiversiteit in een ongekend tempo afneemt en hulpbronnen sneller uitgeput raken dan de natuur kan aanvullen, is het van het grootste belang dat we allemaal werken aan het terugdraaien van het verlies aan biodiversiteit. Dit is de behoefte van het uur voor het welzijn van de mens en duurzame ontwikkeling. Iedereen heeft een rol te spelen en we moeten allemaal deel uitmaken van de beweging voor verandering.

Lees meer op: