Wereld Geestelijke Gezondheidsdag – 2021

Wereld Geestelijke Gezondheidsdag – 2021

World Mental Health Day wordt elk jaar op 10 oktober gevierd om het bewustzijn te vergroten en kennis over geestelijke gezondheidsproblemen over de hele wereld te verspreiden.

Nu de wereld nog steeds vecht tegen de pandemie, is geestelijke gezondheid als nooit tevoren in beeld gekomen, aangezien mensen van alle leeftijdsgroepen en beroepen de dupe worden van het “nieuwe normaal”.

Het thema van dit jaar is “Mental Health in a Unequal World”. Hoewel de pandemie iedereen heeft getroffen, mensen met reeds bestaande gezondheidsproblemen, mensen die alleen wonen of alleen opvoeden, gezondheidswerkers en eerstelijnswerkers, worden studenten het meest getroffen en hebben ze meer ondersteuning nodig.

Wereld Geestelijke Gezondheidsdag geeft ook de kans om te praten over geestelijke gezondheid in het algemeen en hoe we ervoor moeten zorgen. Het is ook belangrijk om te praten over hoe we ons voelen en hulp te krijgen als we het moeilijk hebben.

Als u psychische problemen heeft, is het beter om met iemand te praten die u vertrouwt of om professionele hulp te krijgen.

Als club houden we ons bezig met activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Bekijk het hier: https://rotaractscheveningen.nl/2021/10/10/koken-met-bewoners-van-middin-haagse-bluf/

Belangrijke links:

  1. WHO World Mental Health Day Website: https://www.who.int/campaigns/world-mental-health-day/2021
  2. WFMH World Mental Health Day Website: http://wmhd2021.com/index.php
  3. WHO Mental Wellbeing-bronnen voor het publiek: https://www.who.int/news-room/feature-stories/mental-well-being-resources-for-the-public
  4. WHO alomvattend actieplan voor geestelijke gezondheid 2013-2030: https://www.who.int/publications/i/item/9789240031029