De Sinterklaas zit in ons, de dankbaarheid is tussen ons allemaal

De Sinterklaas zit in ons, de dankbaarheid is tussen ons allemaal

Ons jaar 2021 eindigde met een groot project dat we deden voor Stichting Perspectief. Als outreach-project hebben we Sinterklaascadeaus ingezameld voor vrouwen en kinderen die door huiselijk geweld niet thuis zijn. We wilden iets speciaals doen, want Sinterklaas kon iedereen om zich heen vreugde brengen. Nadat we met ons project begonnen, verzamelden we donaties om cadeautjes te kopen. Via een van onze leden hebben we ook contact opgenomen met het lokale ING-kantoor, dat ook besloot mee te doen en veel giften te doneren.

Op donderdag 2 december kwamen we bij elkaar om alle cadeaus in te pakken, zodat we ze de volgende dag konden uitdelen op locaties van Stichting Perspektief. We hebben heel veel plezier gehad met het inpakken van cadeautjes.

Op vrijdag 3 december 2021 verlieten wij, leden van de club Rotaract Scheveningen, op een zeer koude avond onze warme huizen en gingen mee op een onverwachte reis. De solidariteit. We hebben zoveel liefde en dankbaarheid ontvangen van kinderen en hun mama’s die in een van de vele opvangcentra wonen waar overlevenden van huiselijk geweld wonen.

De reis met elk gezin, Sinterklaas, duizendenkleuren Piet en twee geweldige assistenten was uniek! Wie de geschenken ontving, waren wij! Dank u, kinderen en moeders, voor het geloof in vrijgevigheid, het aanvaarden van onze geschenken en het teruggeven met tederheid en met veel glimlachen en geluk! Sinterklaas zit in ieder van ons! Tot volgend jaar!