Wereldwaterdag – 22 maart 2021

Wereldwaterdag – 22 maart 2021

Weet je dat ongeveer 2,2 miljard mensen in de wereld zonder toegang tot veilig drinkwater leven ? Of dat 207 miljoen mensen meer dan 30 minuten per rondreis besteden om water te halen uit een verbeterde bron ? Water is een kostbare hulpbron ! Dit vereist de noodzaak om het bewustzijn over het oordeelkundige gebruik ervan te vergroten.

​Het gaat om het nemen van maatregelen om de wereldwijde watercrisis aan te pakken. Een kernfocus van Wereldwaterdag is het ondersteunen van de verwezenlijking van Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling (SDG) 6: water en sanitaire voorzieningen voor iedereen tegen 2030 .

Het thema voor dit jaar is “Water waarderen”.

Met de groeiende wereldbevolking en de economische ontwikkelingen worden de landbouw en de industrie dorstiger en neemt de waterintensieve energieopwekking toe om aan de vraag te voldoen. Het probleem wordt verergerd door klimaatverandering, waardoor water grilliger wordt en bijdraagt ​​aan waterverontreiniging.

Aangezien samenlevingen de vraag naar watervoorraden in evenwicht houden, wordt er geen rekening gehouden met de belangen van de mensen.

Daarom is de campagne van dit jaar bedoeld om een ​​wereldwijd, openbaar gesprek op sociale media op gang te brengen over hoe mensen water waarderen voor al het gebruik ervan. Het doel is om een ​​beter begrip te creëren van hoe water wordt gewaardeerd door verschillende mensen in verschillende contexten, zodat we deze kostbare hulpbron voor iedereen kunnen beschermen.

Het centrale verhaal van de campagne is bedoeld om mensen aan te moedigen hun verhalen, gedachten en ervaringen over de waarde van water bij te dragen.

U kunt bijdragen aan de campagne van dit jaar door uw verhaal te delen over wat water voor u betekent met de hashtag # Water2Me op sociale media. Geselecteerde commentaren en meningen zouden ook beschikbaar zijn op de website van Wereldwaterdag: www.worldwaterday.org

Lees meer op: